torsdag 5 maj 2011

kluvna tungor


Ormen har ju setts som en symbol för ondska, i alla fall i bibeln, men ormen har haft en stor roll som symbolik för visdom,vård(apotekets gamla symbol tex) och evighet (ormen som biter sin svans)
Om man tittar på tex maya indianernas konst så har det också mycket ormar.
Men är ormen ond eller är det kanske tvärt om, gud(bibelns definition av gud)är ond.
Det är ju en väldigt provocerande tanke för kristna, men i bibeln så står ju äpplet för kunskap och ormen ger oss äpplet, det i sin tur får oss att lära oss om hur världen fungerar och blir medvetna om mer än oss själva.
Varför ville gud inte att vi skulle utvecklas? kanske för att kunna förtrycka oss så vi inte ifrågasätter hans ord.
Graham Hancock heter en forskare som studerat mycket i gamla kulturer och mycket annat som jag tycker är fascinerande. Han har bland annat tagit steget att forska om och med den psykedeliska drycken ayauaska.
När han då pratade med de shamanerna och byborna där detta används som medicin så berättade många om orm gudinnan, som också kallas för "moder ayauaska".
Hon brukar ta formen av en orm men kan byta skepnad till andra saker med.
Det konstiga är att alla kulturer som har haft liknande mediciner verkar ha träffat samma sorts varelse när de har sina "trippar" och hon kan då lära dig om vad du ska göra för att din själ ska må bäst.
Men kan det vara så att hon finns?
Kanske det finns en dimension som vi kan nå utanför våra kroppar där något annat existerar.
Det låter ju ganska galet men det kanske kan ligga något i det.

Ett annat exempel från bibeln där verkligheten (om man nu kan säga så om en bok där kanske inte allt är fakta) kanske var annorlunda är i det lite mer okända breven som kallats för "Gospel of Judas".
För att ta det lite kort så handlar det lite mer om Judas och hans relation till Jesus. Judas fick lära sig den sanna tron av Jesus efter som han ansåg att hans andra lärjungar missförstod hans budskap, de var så fast i den fysiska världen med offer till gudar osv. Den sanna läran handlade mer om det spirituella i dig och såg den sanna guden mer som ett moln av energi som genomsyrade hela universum.
Där står det också att det var Jesus som planerade allt som hände fram till hans död.
Det här är så klart inte den allmänt accepterade historien, men den finns och är skriven rund 280 e.k.
Och varför kan det inte vara sanning?
Men det är ju alltid "vinnarna" som skriver historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar