torsdag 26 januari 2012

Meddelandet

Det här är en av de konstigaste och en av de mest oförklarliga mysterier jag har sprungit på efter som det är så "in your face". Det konstiga är att ingen någonsin snackar om det i media, även om det börjar vara gammalt nu.

Vi börjar historien 1974, Carl Sagan skickar ut ett binärt meddelande i rymden.
Det innehåller detaljer om vårt DNA och vilka substanser som är dominanta och skapar livet på jorden. Information om vart vi finns, att vi bor på den tredje planeten från solen, vår längd och hur vi ser ut, hur stor befolkningen är, vårat räknesystem och tekniken som vi skickade meddelandet med.
så här såg meddelandet ut.

Meddelandet skickades mot ett stjärnsystem som kalla M13 och är väldigt långt bort, 26 000 ljusår för att vara mer precis. Vi skulle få vänta ungefär 52 000 år på ett svar, men det kan det ju vara värt. Men efter 27 år så börjar saker hända. 2000 är året och bredvid ett radioteleskop i Chilbolton (England)så dyker denna formation upp i säden.


Inget speciellt kanske man säger eftersom förklaringen för sädescirklar är att personer med plankor som går omkring och det funkade bra tills det inte var cirklar längre utan väldigt avancerade mönster...visst även vissa avancerade mönster går att göra om man är några personer med en planka men inte alla. Hur som helst vi går vidare i historien. Ingen förstår riktigt vad det föreställer, det är geometriskt i alla fall, typ pi eller gyllene snittet. Ett år går och på samma dag på samma fält dyker denna upp.


En väldigt avancerad form som verkar visa ett ansikte, ett mänskligt ansikte. Medan folk undersöker denna mystiska bild så händer något väldigt oväntat, en dag efter "ansiktet" skapas så kommer ytterligare en bild under natten.


Bilden förvånar många, det är ett binärt meddelade...utformat som Carl Sagans binära rymdmeddelande



Här börjar historien bli lite väl underlig och underligare kommer det bli. Meddelandet ser nästan precis lika dant ut som de vi skickade men kollar man noga så är ingenting lika dant. Om vi börjar med där en människan på ca 198cm satt i meddelandet,där sitter nu en figur på ca 107cm med ett ganska stort huvud. Populationen är inte 4.29 miljarder (som det stod 1974) utan 21,3 miljarder. Bilden där vi visade en vår teknik, ett radioteleskop är det nå något annat. Jämför den med den första sädesformationen som dök upp bredvid radioteleskopet i Chilbolton...Det verkar matcha, det kanske inte var någon slump att just den bilden dök upp bredvid tekniken vi använder för att skicka ut meddelanden i rymden.

När vi ska tolka resten blir det lite mer komplicerat eftersom det handlar om DNA och jag orkar inte gå in på detaljerna men kan kort säga att "de" är silikonbaserade vilket inte är helt nytt men inte något som har diskuterats så mycket och hur nu DNA strukturen skulle se ut, men det verkar som att det som visas i säden verkar stämma i teorin. Om vi går vidare...
Här kan ni se hur vårt solsystem ser ut och även deras.


Det verkar som att de bor på tre av sina planeter eller som vissa har tolkat det, det är vårt solsystem fortfarande och de bor på Jorden, Mars och Jupiters månar.
Här är en tolkning av meddelandet.


Som du ser det är rätt avancerat och kanske inte det enklaste att göra över en natt med plankor. Hur som helst ett år går och detta dyker upp på ett fält bredvid en TV mast, och nej det är inte photoshop vilket jag först trodde.



Jag tvivlar starkt på att några matte snillen fixar att göra det där på natten med några plankor och rep, men alla håller såklart inte med.
Som du ser så liknar det en klassisk "Grey" som håller i något som ser ut som en CD-skiva.

På CD-skivan finns ett binärt meddelande och om man översätter det får man fram detta meddelande:

Beware the bearers of FALSE gifts
and their BROKEN PROMISES.
Much PAIN but still time.
There is GOOD out there.
We OPose DECEPTION.
Conduit CLOSING.

I alla fall om man ska tro Paul Vigay som har gjort denna översättningen med vissa bokstäver i caps, tyvärr så är han död nu, igen naturlig död heller, men det kanske inte har något med saken att göra.

Det hela är väldigt mystiskt och kanske är det också ett svar från rymden som ingen har brytt sig om...
eller vissa bryr sig såklart med risk för att bli kallade idioter och foliehattar.
Det är egentligen synd, tänk om det är något så viktigt som vår första kontakt med en annan civilisation och sen är det ingen som bryr sig om att gräva djupare i det hela.
Även om det skulle visa sig vara fejk så skulle det ju vara en stor nyhet.
För det skulle i så fall vara en gigantisk prestation. Nu kanske du undrar mer i alla fall och det är ju en bra början.

Peace!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar